Vlaggetjesdag Scheveningen komt er weer aan. Dit jaar staat het evenement gepland op zaterdag 15 juni. De hele dag staat in het teken van de komst van de Hollandse Nieuwe haring.
Vlaggetjesdag Scheveningen komt er weer aan. Dit jaar staat het evenement gepland op zaterdag 15 juni. De hele dag staat in het teken van de komst van de Hollandse Nieuwe haring.
De verkoop van de Hollandse Nieuwe start dit jaar op woensdag 12 juni.
Wilt u zich kunnen onderscheiden met onze visproducten door uw merknaam erop te voeren? Heeft u een specifiek idee met betrekking tot de verpakking of het etiket? Wij kijken graag samen met u naar de verpakkingsmogelijkheden en het voeren van uw private label op onze visproducten.
Er is een groot verschil tussen heet en koud gerookte makreel. Het gaat niet alleen om de hittebehandeling die de vis heeft gehad. De smaakbeleving, de structuur van de vis, het zoutgehalte en het productieproces zijn totaal verschillend van elkaar.
De verkoop van de Hollandse Nieuwe start dit jaar op woensdag 13 juni. De haring moet aan een aantal criteria voldoen om als Hollandse Nieuwe verkocht te kunnen worden. Hij moet tenminste 16% vet bevatten en op traditionele wijze zijn gekaakt en gepekeld. De smaak van de Hollandse Nieuwe wordt bepaald door het vetgehalte, het pekelen en het rijpen. De verwachtingen van de Hollandse Nieuwe 2018 zijn hooggespannen.
Op zaterdag 16 juni vindt in Scheveningen Vlaggetjesdag 2018 plaats. Met Vlaggetjesdag wordt de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankondigt. Esser haringgroothandel en rokerij is sponsor van het evenement en levert ieder jaar vis aan de vrijwilligers van de organisatie.
Elk jaar even na de start van het nieuwe haring seizoen roken we op verzoek maatjesharing. De maatjesbokking bevat veel vet en is erg zacht van smaak.
Op woensdag 14 juni start de verkoop van de Hollandse Nieuwe Haring. De nieuwe haring is dan volop verkrijgbaar.
Vanaf januari 2017 verkopen wij alleen makreel met het Marine Stewardship Council (MSC) certificaat. Hierdoor werken we mee aan een duurzame visserij op pelagische vissoorten met een minimale milieubelasting.
Hollandse Nieuwe haring is vanaf 1 januari 2016 een Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS). Hollandse Nieuwe wordt op een traditionele bereidingswijze gemaakt en mag alleen in het seizoen, van 15 juni tot en met 30 september, deze naam dragen. Daarna wordt het Hollandse maatjesharing.